ЗА СВАТБИ

С каква техника се заснема събитието?

Използваме широка гама от светлосилни обективи комбинирана с високосветлочувствителни камери, които да гарантират минималното използване на допълнително фотографско осветление с цел по-добро предаване на атмосферата на събитието и минималното вмешателство от наша страна по време ритуалите и интимните моменти от една сватба. В определени случаи използваме ретро и художествени обективи, които притежават специфичен рисунък и придават допълнителна артистична стойност на изображението.

 

Защо работите в екип от двама души?

  1. Заснемането на сватбено тържество е изключително отговорна задача поради уникалността на събитието и невъзможността за повторение или предварителна режисура на най-важните моменти. Наличието на двама фотографи намалява значително риска от пропускането им.
  2. Получавате по-голямо количество кадри.
  3. В ситуация, при която едновременно се случват няколко важни събития, получавате по-изчерпателно документиране на всички тях.
  4. Получавате по две коренно различни /според използваното оборудване, с различна техника на заснемане/ гледни точки на всичко случващо се, с изключение на случаите описани в т.3.
  5. Подготовките на булката и младоженеца, както и всички съпътстващи събития, могат да бъдат заснети едновременно.

6. Разпределянето на работата позволява фотографите Ви да са максимално ефективни при събития с голяма продължителност.

Оскъпява ли услугата фактът, че работите в екип от двама души?

Не, тъй като разпределянето на работата по време на събитието води както до по-малко напрежение при заснемането, така и до облекчаване на натоварването при обработката на снимките.

Колко снимки ще получа?

Не можем да се обвържем с конкретен брой крайни кадри. Заснемането протича строго индивидуално според събитието, в зависимост от редица обстоятелства, сред които продължителност, интензивност, брой на гостите, включени ритуали, брой локации за фотосесии и т.н..

Гарантираме максимално количество заснети и обработени кадри с висока съдържателност и без повтаряемост.

Кога ще получа снимките си?

В зависимост от големината на поръчката Ви и моментната ни натовареност, времето за получаването на готовите снимки варира между 14 и 30 дни от датата на заснемането. Имайте ни доверие, че сме точно толкова нетърпеливи да Ви ги предадем, колкото сте и Вие и това ще се случи възможно най-бързо. Възможно е получаването на малък брой снимки с обзорен характер в кратък срок след събитието, които да използвате за социални медии или хора, неуспели да посетят събитието. При желание за по-кратки срокове се свържете с нас.

Как ще получа снимките си?

Стандартната практика е да получите снимките си на дигитален носител. При по-специфични нужди не се колебайте да се свържете с нас.

В какво качество ще получа снимките си?

Стандартната практика е да получите копие от всички обработени снимки, преоразмерени и с JPEG компресия, както и пълноформатните им некомпресирани оригинали.

Обработват ли се снимките ми?

Да, всяка снимка се обработва самостоятелно спрямо специфичните й нужди. Фотосесийните и портретни кадри се подлагат на по-детайлна обработка – ретуширане на кожата, прецизно тониране и др.. Ако имате конкретни желания за обработката на Вашите снимки, не се колебайте да се свържете с нас!

Как образувате цените си?

Използваме модули при образуването на цените и изготвянето на оферти. Разбиването на цялото сватбено заснемане на отделни малки компоненти позволява изготвянето на прецизни строго индивидуални оферти и гарантира на клиента, че няма да плати, за нещо от което няма нужда, както и, че никое от желанията му няма да бъде пропуснато. Възможните модули, от които са възможни комбинации, са: моментът на сгодяването, годежна фотосесия, моминско парти, ергенско парти, подготовка на булката, подготовка на младоженеца, взимане на булката, граждански брак, църковен брак, сватбена фотосесия, сватбено тържество. Модули от типа на сватбената фотосесия и гражданския брак могат да бъдат заснети в ден, различен от основния, без допълнително оскъпяване. Препоръчваме да се възползвате от възможността за безплатна лична консултация, за да придобиете още по-ясна представа и да сте максимално сигурни в прецизността на нашата оферта. Ако имате по-специфични нужди или смятате сватбата Ви да протече по различен от популярния и по-широко разпространен начин – свържете се с нас, за да уточним детайлите. Снимки от една по-алтернативна сватба можете да видите тук.

Мога ли да получа всички заснети кадри?

Не. Процесът на работа, както и постигането на крайния резултат изискват заснемането на кадри, непредназначени за крайния потребител, както и обработването им на по-късен етап. Можем да Ви уверим, че ще получите максимален брой кадри без нищо да бъде пропуснато.

Мога ли да получа видеозаснемане?

Свържете се с нас с конкретно запитване, за да можем да Ви кажем дали ще успеем да покрием нуждите Ви.

Предлагате ли изготвянето на албуми/фотокниги?

За момента – за съжаление, не.

Подходящи ли са снимките ми за печат?

Да. Както обработката на снимките, така и файловете, които получавате са подходящи за всякакъв вид фотографски печат. Изображенията са висококачествени, с голяма разделителна способност, което позволява печатането им в големи формати с галерийно качество. Можете да се свържете с нас за безплатна консултация относно вида печат, типа хартия, кеширането и всичко друго свързано с печатането на вашите сватбени снимки.

Как стои въпросът със сватбената фотосесия?

В зависимост от организацията на Вашето сватбено празненство е възможно сватбената фотосесия да се проведе в различен ден от сватбения, преди или след, или в избрано от вас време между събитията в сватбения ден (примери : след църковния брак, преди отиването в ресторанта, или по пътя между подписването на гражданския брак и църквата, или в някоя почивка между ритуалите в ресторанта). Всичко зависи от атмосферата и локацията, която предпочитате за сватбените ви снимки. Може да се консултирате с нас относно най-подходящата опция, съобразена със сезона и локациите на Вашата сватба, както и часовете от деня, които ще бъдат на разположение за целта. При желание сватбената фотосесия може да включва само младоженската двойка или и снимки в компанията на най-близките – родители, кумове и шафери например. В случай че фотосесията е предвидена за сватбения ден – препоръчваме отделянето на поне час за целта.

Можете ли да заснемете ергенско/моминско парти?

Разбира се. И понеже работим в екип от двама души, можем да ги заснемем и едновременно.

Можете ли да заснемете сгодяването?

Разбира се. Техниката, с която работим, позволява да запазим известна дистанция (в зависимост от мястото и момента на сгодяването), така че да не влияем прекалено на интимния момент.

В цената включена ли е годежна фотосесия?

Цената се образува спрямо Вашите специфични желания и нужди. Ако искате да бъде заснета годежна фотосесия – тя ще бъде добавена в цената, но няма да има излишно оскъпяване за услуги, към които Вие нямате интерес, независимо дали ги предлагаме по принцип.